EMBOLIA E MUSHKËRIVE

February 28, 2021 0 Comments

Embolia pulmonare është një gjendje në të cilën enët e gjakut të mushkërive tuaja bllokohen nga mpiksjet. Kjo mpiksje e ka origjinën në një pjesë tjetër të trupit, kryesisht në venat tuaja të këmbës. Kjo është një pamje që hasim tek pacientët me trombozë të venave të thella dhe ata me çrregullime të mpiksjes së …

SEMUNDJA E ARTERIES KORONARE

February 15, 2021 0 Comments

Çfarë është operacioni i bypass-it koronar? Kirurgjia e bajpas-it koronar është një operacion që rrit rrjedhjen e gjakut në zemrën tonë. Zemra jonë është një pompë muskulore dhe ushqehet nga enët që ne i quajmë arterie koronare. Përse bëhet ndërhyrja kirurgjikale koronare? Koroner baypas ameliyatı kalbimize olan kan akımını arttırarak kalbimizin daha iyi kanlanmasını sağlar …

Sİ BËHET KİRURGJİA E ZEMRËS?

February 12, 2021 0 Comments

Operacionet e zemrës në ditët e sotme janë operacione të bazuara në teknologji të lartë dhe si pasojë e kësaj rezultatet janë të kënaqshme. Këto janë operacionet që bëhen më shpesh në botë dhe në vendin tonë. Operacionet e zemrës ndahen në dy grupe;operacione të hapura dhe operacionet e  mbyllura të zemrës. Në metodën që …