EMBOLIA E MUSHKËRIVE

February 28, 2021 0 Comments

Embolia pulmonare është një gjendje në të cilën enët e gjakut të mushkërive tuaja bllokohen nga mpiksjet. Kjo mpiksje e ka origjinën në një pjesë tjetër të trupit, kryesisht në venat tuaja të këmbës. Kjo është një pamje që hasim tek pacientët me trombozë të venave të thella dhe ata me çrregullime të mpiksjes së gjakut. Nëse keni simptomat e mëposhtme, këshillohuni menjëherë me mjekun tuaj.

  • Gulçim i papritur
  • Dhimbje gjoksi
  • Kollë
  • Gëlbazë e përzier me gjak

Gjaku duhet të hollohet dhe çorapet anti-embolizëm duhet të vishen gjatë trajtimit. Nëse mpiksja nuk zhduket vetvetiu dhe vazhdon të bllokojë enët e mushkërive, kjo shkakton dëmtime në funksionet tuaja të zemrës. Në këtë rast, zhvillohet një sëmundje që ne e quajmë “hipertension pulmonar kronik tromboembolik”. Në këtë rast, këto mpiksje duhet të hiqen në mënyrë kirurgjikale (operacioni tromboendarterektomi pulmonar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *