TROMPOZA E VENAVE TE THELLA

February 28, 2021 0 Comments

Koagulimi (formimi i trombit) është një ngjarje e domosdoshme për funksionet tona normale jetësore. Sidoqoftë, formimi i tepërt i mpiksjes mund të çojë në okluzione vaskulare kërcënuese për jetën. Në klinikë tromboza e venave të thella është emri që i është dhënë sëmundjes që karakterizohet nga formimi i mpiksjes në venat e thella të  poshtme.Ka …

SËMUNDJET E VENAVE

February 26, 2021 0 Comments

Enët e gjakut  që sigurojnë kthimin e gjakut të pisët të trupin tonë në zemër quhen vena. Në veçanti, kthimi i gjakut tonë të papastër te pjeses se poshtme te trupit në zemër tregon veçori për shkakt të gravitetit. Strukturat që ne i quajmë valvula në venat tona funksionojnë në mënyrë të drejtuar dhe sigurojnë …

INFORMACION PËR ANEURIZMAT

February 24, 2021 0 Comments

Një nëngrup i rëndësishëm i sëmundjeve arteriale është zgjerimi vaskular i quajtur aneurizëm. Aneurizmat e aortës mund të jenë në zgavrën e gjoksit dhe / ose në zgavrën e barkut nga pika ku ena e aortës buron nga zemra. Emërtohet sipas lokalizimit të tij. Aneurizmat që fillojnë nga pika ku dalin nga zemra dhe përfundojnë …

ÇFARË ËSHTË SËMUNDJA CEREBROVASKULARE?

February 19, 2021 0 Comments

Sëmundja cerebrovaskulare është emri i sëmundjes  që ndodh si rezultat i ngushtimit ose okluzionit të enëve kryesore (arteria karotide) që ushqejnë trurin tonë ose enët anësore të mëdha me origjinë nga këto enë. Me zvogëlimin ose ndërprerjen e qarkullimit të gjakut në pjesët e ushqyera nga këto enë, pjesa përkatëse e trurit tonë nuk mund …

İNFORMACİONE RRETH SEMUNDJEVE VASKULARE

February 16, 2021 0 Comments

Ekzistojnë dy lloje të sistemeve vaskulare në trupin e njeriut. E para është sistemi që mbart gjak të pastër dhe quhet arterie (sistemi arterial), tjetri është sistemi që mbart gjakun e pistë dhe quhet venë (sistemi venoz). Gjithashtu ekziston një sistem limfatik që mbart lëngun limfatik. SËMUNDJET ARTERİALE Sëmundjet arteriale mund t’i ndajmë në dy …