EMBOLIA E MUSHKËRIVE

February 28, 2021 0 Comments

Embolia pulmonare është një gjendje në të cilën enët e gjakut të mushkërive tuaja bllokohen nga mpiksjet. Kjo mpiksje e ka origjinën në një pjesë tjetër të trupit, kryesisht në venat tuaja të këmbës. Kjo është një pamje që hasim tek pacientët me trombozë të venave të thella dhe ata me çrregullime të mpiksjes së …

TROMPOZA E VENAVE TE THELLA

February 28, 2021 0 Comments

Koagulimi (formimi i trombit) është një ngjarje e domosdoshme për funksionet tona normale jetësore. Sidoqoftë, formimi i tepërt i mpiksjes mund të çojë në okluzione vaskulare kërcënuese për jetën. Në klinikë tromboza e venave të thella është emri që i është dhënë sëmundjes që karakterizohet nga formimi i mpiksjes në venat e thella të  poshtme.Ka …

SËMUNDJET E VENAVE

February 26, 2021 0 Comments

Enët e gjakut  që sigurojnë kthimin e gjakut të pisët të trupin tonë në zemër quhen vena. Në veçanti, kthimi i gjakut tonë të papastër te pjeses se poshtme te trupit në zemër tregon veçori për shkakt të gravitetit. Strukturat që ne i quajmë valvula në venat tona funksionojnë në mënyrë të drejtuar dhe sigurojnë …

INFORMACION PËR ANEURIZMAT

February 24, 2021 0 Comments

Një nëngrup i rëndësishëm i sëmundjeve arteriale është zgjerimi vaskular i quajtur aneurizëm. Aneurizmat e aortës mund të jenë në zgavrën e gjoksit dhe / ose në zgavrën e barkut nga pika ku ena e aortës buron nga zemra. Emërtohet sipas lokalizimit të tij. Aneurizmat që fillojnë nga pika ku dalin nga zemra dhe përfundojnë …

ÇFARË ËSHTË SËMUNDJA CEREBROVASKULARE?

February 19, 2021 0 Comments

Sëmundja cerebrovaskulare është emri i sëmundjes  që ndodh si rezultat i ngushtimit ose okluzionit të enëve kryesore (arteria karotide) që ushqejnë trurin tonë ose enët anësore të mëdha me origjinë nga këto enë. Me zvogëlimin ose ndërprerjen e qarkullimit të gjakut në pjesët e ushqyera nga këto enë, pjesa përkatëse e trurit tonë nuk mund …