TROMPOZA E VENAVE TE THELLA

February 28, 2021 0 Comments

Koagulimi (formimi i trombit) është një ngjarje e domosdoshme për funksionet tona normale jetësore. Sidoqoftë, formimi i tepërt i mpiksjes mund të çojë në okluzione vaskulare kërcënuese për jetën. Në klinikë tromboza e venave të thella është emri që i është dhënë sëmundjes që karakterizohet nga formimi i mpiksjes në venat e thella të  poshtme.Ka më shumë të ngjarë të shihet në pacientë me palëvizshmëri të zgjatur (udhëtim ajror), disa operacione të mëdha (veçanërisht ortopedike), sëmundje që kërkojnë pushim në shtrat afatgjatë dhe pacientët me kancer.

Karakterizohet nga dhimbje e papritur e këmbës, ënjtje në këmbë, skuqje dhe rritje të temperatures.Nëse nuk trajtohet, rezulton në një sëmundje kërcënuese për jetën që ne e quajmë “emboli pulmonare” dhe pamjaftueshmëri kronike të venave. Nëse zbulimet e sipërpërmendura ndodhin tek ju, duhet të vizitoheni menjëherë me  një kirurg kardiovaskular. Gjatë trajtim, gjaku duhet të hollohet dhe duhet të vishen çorape “anti-embolizëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *